Waar moet je op letten bij horeca koelkast kiezen?

Als je op zoek gaat naar een horeca koelkast kan het best een heel gepuzzel zijn om te ontdekken welk model je het beste kunt kopen. Want welk model past het beste bij wat je nodig hebt en welke ruimte heb je beschikbaar? Daarnaast zijn er grote verschillen wat betreft de capaciteit en het koelvermogen. Om je te helpen om te ontdekken wat de beste keuze voor jou is hebben we dit artikel geschreven. We vertellen je alles over de modellen die er zijn en waar je op moet letten bij het bepalen welk model jouw nieuwe aanwinst wordt. Na het lezen van deze informatie wordt dat voor jou een makkie. Nieuwsgierig geworden? Lees maar snel verder en houdt je hoofd koel.

Plek waar de koeling komt te staan

Bij het bepalen van de juiste horeca koelkast voor in jouw zaak is de plek die je beschikbaar hebt van groot belang. Hoe meer plek je hebt hoe eenvoudiger het wordt. Het gaat echter niet alleen om de ruimte die je hebt. Het maakt een groot verschil of het model bijvoorbeeld op een koele of juist warme plek komt te staan. Daarover later meer. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt rondom het apparaat. De deur moet makkelijk open kunnen en je moet er zonder gedoe spullen uit kunnen pakken. Zorg dat er nog ruimte is om te passeren, ook als de deur openstaat. Kijk ook wat je handig vindt in het gebruik. Heb je liever een werkbank waar je ook nog aan kunt werken of is een gewoon staand model voldoende?

Benodigde capaciteit horeca koelkast

Bij een horeca koelkast is de capaciteit erg belangrijk. Je moet er zeker van kunnen zijn dat jouw producten op elk moment goed gekoeld blijven. Ook als de deur regelmatig open wordt gedaan omdat je er spullen uithaalt. Een model met een hoge capaciteit zorgt ervoor dat de temperatuur op elk moment goed blijft. Dat voorkomt dat je producten bederven, of erger nog, dat je een waarschuwing krijgt van de keuringsdienst van Waren. Ook als het erg warm kan worden in de ruimte waar je kookt is een hoge capaciteit belangrijk. Dan blijft jouw exemplaar ook goed koel en zijn je producten beschermd.

Inhoud en indeling van je horeca koelkast

Bij een horeca koelkast is er veel verschil in de inrichting van het model. Een gewoon staand model heeft verschillende planken die je op verschillende hoogte kunt instellen. Daarnaast heb je modellen met glazen deuren en modellen met dichte deuren. Als je kiest voor een werkbank die koelt heb je er extra werkruimte bij en kun je de indeling van de kasten zelf inrichten met gastronormbakken. Daarmee ben je heel flexibel en kun je op elk moment de indeling wijzigen. Dat kan erg handig zijn als je steeds met andere ingrediënten en bereidingen werkt.

Gebruik van de horeca koelkast

Het gebruik van de horeca koelkast bepaalt mede het model dat het meest geschikt is. Wil je meteen kunnen zien wat erin staat, dan kan een model met een glazen deur handig zijn. Heb je af en toe wat extra koeling nodig, dan is een klein tafelmodel al voldoende.

Mis je nog informatie? Bekijk dan Horecagemak.nl voor meer info!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *