wijn

Wooninspiratie Tip – Een wijnkoelkast in je keuken plaatsen

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker voorbij komen, de wijnkoelkast. Maar waarom zijn deze koelkasten op dit moment zo geliefd? Het woord zegt het al natuurlijk, de wijnkoelkast is speciaal ontworpen om je wijnflessen op de perfecte temperatuur in je keuken te kunnen bewaren. Het is ook vaak een eye-catcher in je keuken met hun mooie luxe vormgeving. Maar heeft een wijnkoelkast nu echt een meerwaarde in je huis?

Wijnkoelkasten zijn hip en trendy
Op de vraag of een wijnkoelkast nu echt zoveel voordelen heeft,is het antwoord heel eenvoudig; jazeker! En als je graag meedoet met de laatste trends op woongebied mag de wijnkoelkast zeker niet ontbreken in je keuken. Door een wijnkoelkast in je keuken te integreren, wordt je keuken nog moderner en vollediger. En door je familie of vrienden die bij je op bezoek zijn te vragen of ze een wijntje willen en er dan eentje op de perfecte temperatuur te kunnen aanbieden, zal zeker indruk maken.

Tip: probeer ook eens deze mousserende wijn, ideaal voor wijnliefhebbers!

Wijnkasten in vele soorten en maten
Dat er niet één standaard model wijnkoelkast bestaat is nog een groot voordeel. Op deze manier past er altijd wel een model in jouw keuken. Er is voldoende keus in soort, model, kleur en variërend in verschillende afmetingen. Uiteraard heeft een kleiner model maar plaats voor een beperkt aantal flessen ten opzichte van de grote inbouwmodellen waar soms wel meer dan 150 flessen wijn in kunnen, maar over het algemeen volstaat een wijnkoelkast met ruimte voor 12 tot 14 wijnflessen prima in de moderne keuken.

Qua capaciteit is er verschil in een wijnkast met één of twee verschillende temperatuurzones.Je zult begrijpen dat de kast met twee verschillende zones een luxere uitvoering is omdat deze de mogelijkheid biedt om je verschillende rode en witte wijnen ieder op zijn eigen temperatuur te kunnen bewaren. Houdt wel de hoeveelheid decibel in de gaten, onder de 40 decibel spreken we over een stille wijnkoelkast.

Je huis stijgt in waarde
Een wijnkoelkast in je keuken heeft als zeer aangename bijkomstigheid dat je huis behoorlijk in waarde zal stijgen. Als je je huis wilt verkopen, zullen geïnteresseerden in je woning zien dat jij op de hoogte bent van de laatste woontrends en dat dit huis voorzien is van de modernste snufjes op het gebied van woongenot. Mensen die het belang van een wijnkoelkast inzien en deze daadwerkelijk aanschaffen hebben niet alleen profijt van de kast tijdens het eigen gebruik maar ook zeker bij een eventuele verkoop van de woning.

Bron: Wineandbarrels.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *