champagne drinken

Champagne drinken: dit is de juiste manier

Het is vrijwel zeker dat tijdens oud en nieuw de meeste mensen champagne drinken. Champagne wordt ook wel gezien als een luxe drank en als het wordt gedronken, wordt dit meestal gedaan bij grote gebeurtenissen. Denk hierbij aan een trouwerij of het kopen van een eerste huis. Champagne drinken wordt op verschillende manieren gedaan, maar wat is nu de juiste manier? Wij leggen het je in dit artikel uit.

Gebruik een champagne flute

Champagne kan in verschillende soorten glazen worden geserveerd. De meest bekende is de flute, deze zal je absoluut herkennen tijdens oud en nieuw. Dan worden deze namelijk gebruikt om mee te toasten. Wist je dat het smalle glas en de kleine opening van de flute invloed heeft op de smaakervaring? Het dunne glas zorgt er namelijk voor dat de temperatuur van de champagne snel wordt opgenomen, zodat het koud blijft in het klas. Doordat de opening klein is, blijven de bubbels van de champagne langer erin zitten.

Coupe als champagneglas

Een ander bekend glas waarin de champagne wordt geschonken is de coupe. In tegenstelling tot de flute, heeft de coupe een brede opening en een ondiepe kelk. Het is eigenlijk al meteen op te merken, want het is correct dat de bubbels van de champagne snel verdwijnt door de brede opening. Voor degene die het niet zo hebben op de bubbels, is dit het perfecte glas om te gebruiken.

Temperatuur van de champagne

Op welke temperatuur is de champagne het best te drinken? Je zou zeggen liever koud dan warm, maar elk kent zijn eigen nadelen. Wanneer de champagne te warm is, gaat deze spuiten. Wanneer de champagne te koud is, verliest het zijn smaak. Uit ervaring van de champagne liefhebbers en drinkers is de champagne het best te drinken wanneer de temperatuur tussen de acht en tien graden ligt.

Conclusie over champagne drinken

Bestaat er nu echt een juiste manier over champagne drinken? Niet echt, het belangrijkste is natuurlijk dat de champagne lekker smaakt. Wist je dat er meer dan honderden soorten champagne zijn met ieder hun eigen kenmerken? Een van de bekendste soorten is de Moët & Chandon. Zij hebben de eerste champagne ontwikkeld die speciaal te drinken is met ijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *