Wijnhuis Van Ardi

Wijnhuis Van Ardi: wijn met historie

Armenië kent een lange rijke traditie in het verbouwen van wijn. Minstens 1000 jaar voor de Romeinen, Grieken en Egyptenaren, werd het in Armenië al geproduceerd. In Armenië is de oudste wijnkelder ooit gevonden. Het wijnhuis Van Ardi heeft als doel in deze traditie hoge kwaliteit wijn te verbouwen en daarmee Armenië op de wijnkaart te zetten.

Van Ardi Classic Blend

Van Ardi Classic Blend is een blend van Areni, Kakhet en Haghtanak druiven. De wijn heeft een stralende robijn rode kleur. Het aroma is een mix van zoete bloemen en fruit dat in tweede instantie veranderd in weelderige koffie en chocolade.

De wijn heeft een rijke stijlvolle smaak met een elegante en soepele afdronk.

Cadeautip: geef een wijnkoeler cadeau aan je vriendin, vrouw of familielid!

Tor-Tori Rood

De Tor-Tori rood is een wijn geschikt voor alle gelegenheden. De wijn is violet met tonen van zwarte kersen en kruiden die overgaan in een hint van zwarte koffie en chocolade. De wijn is makkelijk drinkbaar, maar ook geschikt om langere tijd te bewaren.

De wijn heeft tijdens de London Wine Competition 2020 een zilveren medaille gehaald.

Ook bij een goede restaurant wordt deze wijn regelmatig geschonken.

Van Ardi Reserve

Deze reserve is van 100% Areni druiven verbouwd. Deze elegante reserve heeft een uitnodigend boeket van donkere kersen en speelse kruiden. De wijn is 12 maanden gerijpt en heeft een diepe structuur, vol in de mond en een gedenkwaardige kracht die nog jarenlang prachtig zal rijpen.

De wijn heeft tijdens de Mundus Vini 2020 een zilveren medaille behaald.

U kunt meerdere flessen rode wijn van Van Ardi wijnen kopen want ze zijn geschikt om te bewaren.

Van Ardi Kangun

Deze wijn van Van Ardi is een droge witte wijn van de druif Kangun. Het heeft een gebalanceerde smaak van zowel zoet en zuur. De wijn is zacht met een aroma van tropisch fruit met noten van peer, kweepeer en groene appel. De wijn is helder goudgeel. Tonen van citrus maken de wijn verfrissend elegant.

Tijdens de London Wine Competition 2020 heeft het een bronzen medaille behaald.

Tor-Tori Wit

Een mooi uitgebalanceerde en verfrissende wijn. Het heeft een lichtgouden tint en een uniek boeket van aroma’s: zoet exotisch fruit, lychee, peer en honing. De wijn heeft ook subtiele hints van koffie in de mond. Tijdens de London Wine Competition heeft het een bronzen medaille behaald. In een visrestaurant wordt deze Tor-Tori wit regelmatig geschonken.

Van Ardi Rosé

De rosé is een verrassend mooie delicate wijn. De wijn is aangenaam zoet en verfrissend met tonen van peer en perzik. De druiven voor de wijn worden met de hand geplukt en geselecteerd en zijn van de rassen Areni, Kakhet en Sirah. De wijn is zacht als zijde in de mond.

Het wijnhuis Van Ardi heeft de wijngaarden tussen de bergen Ararat, Aragats, en Ara in de wijnstreek Aragatsotn. Dat is, naar eigen zeggen, de plek waar ze hun magie vertonen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *