Wat gaan we drinken bij het kerstdiner?

Kerst zal er dit jaar anders uitzien dan normaal. Waar we normaal met het hele gezin samen kerst vierden, doen we dat nu in een klein clubje. En waar we vorig jaar massaal uit eten gingen, kunnen we dit jaar goed zien wie er thuis de keukenprins of -prinses is. Maar wat serveer je eigenlijk qua drank bij het kerstdiner? We geven je graag wat inspiratie.

Alcohol of niet?

Wat is nu echt een lekker kerstdrankje? Dat is natuurlijk voor iedereen anders. De een wilt graag iets met alcohol, de ander niet. Maak dus eerst een keuze of je voor een alcoholische versnapering gaat of een drankje zonder alcohol.

Drank dat past bij het gerecht

Vervolgens is het belangrijk dat je een drankje uitzoekt dat goed samengaat met de smaak van het gerecht. Staat er bijvoorbeeld een pasta op het menu? Dan mag een lekkere wijn natuurlijk niet ontbreken om in Italiaanse sferen te komen tijdens het kerstdiner. Zo drink je bij een pasta met tomatensaus een Chianti, maar past bij een pasta pesto of een pasta met romige kaassaus een goede Chardonnay. Je kunt je het beste laten adviseren tijdens de inkopen van je boodschappen welke wijn of ander drankje het beste bij dat gerecht past.

Vraag ook naar de voorkeur van anderen

Ondanks dat kerst dit jaar in een kleine gezelschap gevierd wordt, is het wel belangrijk om te weten wat jouw gasten graag willen drinken. Je kunt wel een hele lekkere droge wijn bij de pasta uitzoeken, omdat deze daar perfect bij smaakt, maar voor hetzelfde geldt vinden jouw gasten droge wijn niet lekker. Zelfs niet bij het gerecht, waarbij de smaken extra goed bij elkaar passen. Vraag daarom dus ook naar wat jouw gasten graag willen drinken.

Champagne bij binnenkomst

Kerst is natuurlijk iets om te vieren, dus serveer bij binnenkomst een lekkere bubbel om met jouw gasten te kunnen proosten. Je kunt kiezen voor een champagne of een heerlijke mousserende wijn om het kerstdiner officieel te openen. Houdt er wel rekening mee dat een champagne niet zo lekker smaakt wanneer je vet eten gaat eten.

Een lekker drankje als toetje

Heb je het laatste gerecht van het kerstdiner geserveerd en heeft iedereen zijn of haar buikje volgegeten? Dan is het tijd om lekker na te borrelen. De magen zitten vol en daardoor neemt jouw lichaam minder snel alcohol op. Voor de borrel kun je dus kiezen voor de wat sterkere drankjes als whiskey, jenever of misschien ben je wel een liefhebber van sherry.

Veel plezier!

We hopen dat je iets gehad hebt aan de tips in dit artikel om een lekker drankje te serveren tijdens het kerstdiner en wensen jou alvast hele fijne feestdagen toe!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *