Plastic bekers

Meer weten over plastic bekers? Ga naar www.disposablediscounter.nl!

De welbekende Amerikaanse party cups

Wie kent ze niet de wereldberoemde rode red cups. De plastic bekers die gebruikt worden op Amerikaanse feestjes voor drankjes. Ze komen in bijna iedere typisch Amerikaanse film voor. Ze worden niet alleen gebruikt om drankjes uit te nuttigen, maar ze worden ook gebruikt om beer pong mee te spelen. Een spelletje waarbij ping pong balletjes in de red cups worden gegooid. Als het pingpongballetje in het plastic bekertje terecht komt moet iemand de inhoud opdrinken. Vaak wordt bier gebruikt, maar andere alcoholische dranken kunnen ook gebruikt worden.

De eeuwig durende discussie over plastic bekers

Je hebt het vast wel een gehoord. “Plastic bekers zijn slecht voor het milieu”. Maar is een beker van steen of glas nou zo veel beter? Veel argumenten die hiervoor gebruikt worden zijn als volgt. Een beker van glas of steen moet afgewassen worden. Heet water en/ of energieverbruik bij het gebruik van een vaatwasser. Je kan daarom het best een dergelijke beker meerdere keren gebruiken zonder hem om te spoelen.

Het verschil tussen een plastic beker en een beker van glas of steen

Uiteraard zijn er voor het maken van een plastic beker minder grondstoffen nodig dan voor bekers die gemaakt worden van steen of glas. In tegenstelling tot een beker van steen of glas gooi je een plastic beker weg zodra je het gebruikt hebt. Een mok gaat dus langer mee dan een plastic beker.

Afwas brengt ook gevolgen voor het milieu met zich mee

We weten nu dat een mok langer meegaat dan een plastic beker. Echter moet een mok wel afgewassen worden door de jaren heen. Als je gaat afwassen of een vaatwasser gebruikt is er warm water nodig. Juist dit brengt schade aan het milieu. Je verbruikt namelijk gas of elektriciteit. Dus aan zowel een plastic beker als een mok zitten nadelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *