Op oud & nieuw toast je met: champagne of wijn?

Veel mensen proosten met oud en nieuw met een lekkere fles champagne of wijn, maar wat is het nou? Hoort champagne echt bij oud en nieuw, of is het juist de wijn die er geproost moet worden tijdens deze gelegenheid? Het antwoord op deze vraag wordt in dit artikel behandeld. Zo weet jij aankomend oud & nieuw hoe het echt hoort. Ook worden er in dit artikel een aantal voorbeelden gegeven van goede dranken tijdens oud & nieuw.

Bij oud & nieuw hoort champagne en wijn

Zoals in de titel beschreven kun je zowel champagne als wijn drinken tijdens oud en nieuw. Veel mensen kiezen voor champagne omdat oud en nieuw een feestelijke gebeurtenis is. Echter, een lekkere witte wijn kan de sfeer ook aanzienlijk verbeteren. Hierom is het allebei mogelijk en worden beide dranken overal geaccepteerd. Een aantal aanraders als het gaat om champagne zijn: Bollinger, Moët & Chandon, Piper-Heidieck en Laurent-perrier. Het nadeel van deze champagnesoorten is dat het over het algemeen erg duur is. Wijn is daarentegen een goedkoper alternatief. Qua wijnsoort is witte wijn sterk aan te raden om te drinken tijdens oud & nieuw. Een aantal bekende witte wijnen die bij veel mensen in de smaak vallen zijn Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio en Viognier. Voor wijn geldt eigenlijk hetzelfde als voor champagne. Goedkopere wijnen kunnen net zo lekker en soms zelfs lekkerder zijn dan de duurdere wijnen. 

De conclusie die je kunt trekken

Nu je een duidelijke uitleg hebt over wat je kunt drinken met oud & nieuw en je een aantal goede voorbeelden hebt gelezen, is er nog een ding wat erg belangrijk is om te weten. Het is namelijk zo dat wat je ook drinkt bij oud en nieuw, je het zelf gezellig moet maken. Een goede fles champagne of wijn is erg leuk, maar echt leuk moet je het zelf maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *