Dom Perignon

De bekende champagne, Dom Perignon

Als het op feestvieren aankomt, zijn weinig dingen zo synoniem met luxe en verfijning als champagne. Maar wat is champagne precies, en hoe wordt hij gemaakt?

Champagne is een mousserende wijn die wordt geproduceerd in de Champagnestreek in Frankrijk. In tegenstelling tot andere mousserende wijnen, die op verschillende manieren kunnen worden gemaakt, kan champagne alleen worden gemaakt volgens de traditionele methode van nagisting in de fles. Dit betekent dat de wijn een tweede gistingsproces ondergaat in de fles zelf, waardoor hij zijn kenmerkende bubbels krijgt.

Champagne wordt meestal gemaakt van een mengsel van drie verschillende druivensoorten: Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier. De verhouding tussen deze druiven varieert naargelang de stijl van de geproduceerde champagne. Champagne Blanc de Blancs is bijvoorbeeld volledig gemaakt van Chardonnay-druiven, terwijl Champagne Blanc de Noirs volledig gemaakt is van Pinot Noir-druiven. Er zijn een aantal verschillende soorten champagne, elk met zijn eigen smaakprofiel. Brut champagne is de droogste stijl, terwijl Demi-Sec champagnes zoeter zijn.

De luxe champagne van Dom Pierre Perignon, Dom Perignon

Dom Perignon is een champagnemerk dat al bestaat sinds het begin van de 18e eeuw. De champagne is vernoemd naar zijn schepper, Dom Pierre Perignon, die een benedictijner monnik was. Perignon werd geboren in 1638 en trad in 1668 toe tot de benedictijnenabdij van Hautvillers. Aan hem wordt toegeschreven dat hij verschillende verbeteringen aanbracht in de productie van champagne, waaronder het gebruik van donkerdere druiven en het mengen van verschillende wijnen. Dom Perignon champagne werd voor het eerst geproduceerd in 1921, en het is sindsdien een van de meest populaire merken van champagne. De champagne wordt gekenmerkt door zijn lichte, delicate smaak en zijn bubbels, waarvan wordt gezegd dat ze zachter zijn dan die van andere champagnes. Als u op zoek bent naar een luxueuze bubbel om een speciale gelegenheid te vieren, is Dom Perignon een uitstekende keuze.

Waar is Dom Perignon te krijgen?

Er gaat niets boven het opentrekken van een fles champagne om een speciale gelegenheid te vieren. En als het op bubbels van topkwaliteit aankomt, is Dom Perignon de gouden standaard. Maar waar kan je Dom Perignon champagne kopen, en hoeveel kost hij? Het goede nieuws is dat je Dom Perignon bij de meeste grote slijterijen kunt vinden. Het slechte nieuws is echter dat hij niet goedkoop is – een fles kost je zo’n $100. Maar als je jezelf (of een speciaal iemand) wilt trakteren, dan is Dom Perignon zeker een uitspatting waard. Proost!

Meer weten? Ga naar Latelierduchampagne.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *