barolo-wijn

De beste wijnregio’s ter wereld

Ben je op zoek naar een unieke vakantie ervaring ergens op het platteland? Vind je het heerlijk om wijn te drinken terwijl je geniet van het uitzicht op een spectaculair landschap. Wijn is een van de meest populaire dranken over de hele wereld geworden. Vanwege deze populariteit hebben veel wijnregio’s te maken met veel toerisme. In deze blog lees je over de beste wijnregio’s ter wereld.

Piemonte, Italië

Piemonte (Italië) is een van de meest klassieke locaties ter wereld die bekend staat om zijn goede wijn. De reden waarom Piemonte op deze lijst staat is te wijten aan het feit dat op deze prachtige wijngaarden de hoogwaardige Barolo wijn en Barbaresco wijn worden geproduceerd. Ervaren reizigers raden aan om verschillende beroemde wijnmakers in de omgeving te bezoeken, zoals Cantina del Glicine en Paolo Manzone en vele andere. Een van de beste manieren om volop te genieten van een reis naar Piemonte, is door naar een van de wijnproeverijen te gaan waar luxe wijnen en traditionele kazen worden geserveerd.

Douro Vallei, Portugal

Niet alleen is de Douro Vallei in Portugal een prachtige locatie die staat op de werelderfgoedlijst, maar het heeft ook een van de mooiste wijngaarden van het hele land. Toeristen van over de hele wereld komen naar dit wijngebied om de beroemde Port te zien en om de populaire Vinho Verde witte wijn te proeven. Je kunt rondleidingen aanvragen en een van de mooiste wijnproeverijen in de regio bezoeken, waaronder Quinta da Pacheca en Quinta das Carvalhas. Ook is het mogelijk om de hele regio te verkennen door middel van een wijncruise.

Hunter Valley, Australië

Een van de bekendste wijnregio’s in het zonnige Australië heet Hunter Valley en is de thuisbasis van meer dan 150 kwaliteitswijngaarden. De rijke geschiedenis van de regio gaat terug tot halverwege de 19e eeuw toen James Busby (ook wel de vader van de Australische wijn genoemd) het vestigde. Een intrigerend feit is dat Busby ongeveer 20.000 stekjes van Europa naar Australië heeft gebracht! De twee populairste wijnkeuzes zijn Chardonnay en Semillon, beide behoren tot de favorieten van de lokale bevolking en toeristen. Bezoekers zullen gemakkelijk een luxe accommodatie vinden in Hunter Valley en volop genieten van hun verblijf in de prachtige wijnproeverij.

Kortom, er zijn dus genoeg mogelijkheden om een leuke en ontspannende reis te maken met vrienden of familie in een van de populairste wijnregio’s ter wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *