Tips voor de ideale winkelinrichting

 

Ik denk dat ik een jaar of veertien was. Mijn vader nam me mee naar de plaatselijke drankenhandel om een fles jenever voor mijn opa te kopen. Bij het openen van de deur van de slijterij klonk een belletje dat gelijk mijn aandacht trok. Maar toen ik mijn voet over de drempel heen zette keek ik pas echt mijn ogen uit. Zoveel schappen met zoveel dranken. Hoe was het mogelijk dat een klein winkeltje als deze, overzichtelijkheid en veelzijdigheid tegelijk uitstraalt?

De uitstraling en de overzichtelijkheid die dat winkeltje liet zien is precies wat u ook wilt. Klanten moeten uw winkel binnenkomen en gelijk weten waar ze aan toe zijn. Of uw winkel nu groot of klein is of midden in het centrum ligt of er ver buiten, voor iedere winkel zijn er geschikte winkelstellingen. Zo ook voor u.

Uw winkel, uw stijl
Iedere winkel heeft een andere uitstraling. Die uitstraling is de unieke stijl en bepaalt de klanten die uw winkel betreden. Voor een winkel met luxe kleding, kiest u niet snel voor een boho-stijl, maar juist voor een strakke en chique inrichting. En andersom net zo. Kies altijd voor de stellingen die bij uw winkel passen. Zowel qua stijl als qua inrichting. Zorg er voor dat klanten zich soepel kunnen voortbewegen.

Vergroot de verkoopomzet
Zodra de stijl van de winkel bij de producten past kan de verkoop beginnen. Plaats bijvoorbeeld alle producten die met elkaar verbonden zijn naast elkaar om overzicht te krijgen. Voorzie alle producten van een prijskaartje en promoot acties door middel van een opvallende plek in je winkel. Door dit te combineren met de juiste winkelstellingen, is de kans groot dat u verkoopomzet vergroot voor u er erg in heeft.

Wees uniform
Door te kiezen voor één en dezelfde soort stellingen, geeft u de klant overzicht en duidelijkheid. Kies een soort stelling dat bij uw bedrijf past. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor houten stellingen. Klanten voelen zich al snel op hun gemak in een winkel met houten stellingen. Wat weer leidt tot een hogere verkoopomzet.

Zodra u uw winkelpand heeft kunt u beginnen met het kiezen van de stellingen. Kies voor stellingen die bij de stijl van uw winkel aansluiten, richt de winkel overzichtelijk in en zorg voor een uniforme uitstraling. Zo verschijnt er bij u en bij uw klanten een glimlach op het gezicht.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *