Zo vers mogelijk

 

Wanneer je een eigen onderneming hebt wil je natuurlijk je producten zo nieuw mogelijk aanbieden. Dit is al helemaal het geval wanneer je in een branche zit die met eten en drinken te maken heeft. In dit artikel vind je een aantal handige tips om je spullen zo vers mogelijk te verkopen.

 

Het belangrijkste wanneer je het artikel zo vers mogelijk wilt verkopen, moet je een bepaalde methode gebruiken. Deze methode heet de first-in-first out methode. Dit houdt in dat het artikel wat je als eerste in het schap legt, ook als eerste verkocht moet worden. Om dit te realiseren zal je de producten die je als eerste wilt verkopen, vooraan moeten leggen. De producten die vooraan in het schap liggen worden vaak als eerste gepakt. Je zal dagelijks moeten controleren of de producten goed liggen.

 

Om ervoor te zorgen dat je de volgorde kan controleren, zal je de producten moeten nummeren. De handigste manier om dit te doen is om de datum op het product te noteren. Dit noem je coderen, coderen is erg makkelijk te doen via een codeersysteem. Een codeersysteem schrijft voor jou de barcode inclusief datum etc. uit, om zo je product juist te nummeren. Het enige wat je verder nog nodig hebt is een code printer. De code printer zorgt dat de code ook daadwerkelijk terecht kan komen op het product.

 

Een andere manier om je producten vers te houden zit in de levering. Je zal hierbij moeten zorgen dat ieder product dagelijks geleverd wordt. Hierdoor kan je precies zien wat er binnenkomt iedere dag aan producten, en hoeveel er is verkocht. Wanneer je het assortiment ultiem vers wilt houden, zal je de overgebleven producten weg moeten gooien. Dit is natuurlijk erg zonde. Om deze reden kan je er ervoor kiezen om de producten ouderwets te nummeren. Je weet hierdoor precies van wanneer het product is. Het is belangrijk dat je wel de first in first out methode blijft hanteren. Hierdoor blijf je de producten altijd vers aanbieden.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *