Muziek maakt je uitvaart persoonlijk

 

Over je uitvaart denk je liever niet na. Toch is het zinvol om hier wel even bij stil te staan en goed na te denken over je uitvaartwensen. Een belangrijk onderdeel van de uitvaart is de muziek. Natuurlijk wil je dat er op je begrafenis of crematie uitvaartmuziek wordt gedraaid die helemaal bij jou past. Dit maakt de uitvaart namelijk erg persoonlijk.

Leg je uitvaartwensen vast

Muziek roept herinneringen op bij de nabestaanden en dit biedt hen troost. Het is verstandig dat je jouw uitvaartwensen van te voren vastlegt, zodat je naasten hier niet over hoeven na te denken. Dit kan met een uitvaartverzekering. Hiermee leg je jouw wensen voor je uitvaart vast. Je nabestaanden komen dan niet voor de keuze te staan welke muziek er gedraaid moet worden en hoe de koffietafel eruit moet zien.

Champagne en luxe hapjes

De meeste uitvaarten eindigen met een traditionele koffietafel van koffie, thee en cake, maar het is natuurlijk ook mogelijk om dit moment heel anders in te vullen. Zo kun je er ook voor kiezen om de gasten champagne en luxe hapjes te serveren. Alles is dus mogelijk. Het belangrijkste is dat de uitvaart volgens jouw laatste wensen wordt uitgevoerd.

Uitvaartverzekering afsluiten

Wil je er zeker van zijn dat je uitvaart volgens jouw wensen wordt vormgegeven? Dan is het zinvol om een uitvaartverzekering af te sluiten. Met een uitvaartverzekering geef je jouw nabestaanden bovendien meer zekerheid. Zij hoeven de uitvaartkosten dan niet te betalen en kunnen zich volledig focussen op het afscheid.1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *