Zelf sous vide koken vanuit je eigen keuken

Sous vide koken is een makkelijke manier om zelf thuis de meest smakelijke gerechten bereiden. Sous vide koken is het garen van vis, groenten, vruchten, vlees, desserts of zelfs cocktails door deze vacuüm te verpakken en langzaamaan in een waterbad op te warmen. Sous vide betekent dan ook “onder vacuüm” in het Frans. Sous vide koken doe je op een lage temperatuur voor een aantal uur. Meestal duurt het zo’n 1 tot 7 uur, maar het kan tot wel 72 uur duren. Het klinkt misschien raar om zoiets gewoon vanuit je eigen keuken te kunnen doen, maar het is vrij makkelijk om te doen wanneer je een sous vide koker, ook wel een sous vide apparaat genoemd, hebt. 

Sous vide koken met je sous vide stick

Thuis sous vide koken doe je door eerst je vlees, groenten, vis of vruchten vacuüm te verpakken. Dan doe je deze in een waterbad waarin ze kunnen worden opgewarmd. Je stelt op je sous vide koker een temperatuur en kooktijd in. Nadat je dit hebt gedaan hoef je alleen nog maar te wachten tot je eten klaar is. Groenten die je in je sous vide koker hebt bereid kun je direct serveren. Heb je vlees of vis in je sous vide apparaat gekookt? Dan dien je alleen nog even de buitenkant te bruinen voor een heerlijk krokant laagje. Sous vide koken is een makkelijke manier om hoge kwaliteit maaltijden te bereiden. Het is iets wat iedereen kan doen!

Alles wat jij nodig hebt om thuis sous vide te koken

Wil jij een echte expert worden op het gebied van sous vide koken? Leer het gewoon thuis te doen! Met een sous vide kookboek vol met verrukkelijke sous vide recepten en een sous vide koker maak jij de lekkerste maaltijden. Of je dit nu doet voor een speciaal diner met familie of je echtgenoot of om de gasten te verrassen. Nu denk je vast “maar dat zal allemaal wel erg duur zijn!”. Dat is een logische gedachte, maar, geloof het of niet, je hebt al een compleet sous vide pakket voor slechts 206 euro! In dit pakket zit alles wat je nodig hebt, van een waterbad tot reinigingspoeder. Een zeer betaalbare prijs voor het eindeloos genieten van de lekkerste gerechten!

Waarom is sous vide zo’n populaire bereidingswijze?

Wist jij dat sous vide een steeds populairdere bereidingswijze aan het worden is? Veel mensen zijn zo gek op sous vide koken omdat het je eten nu eenmaal een stuk smaakvoller maakt dan normaal koken. Hoe kan dat dan? Het werkt vrij simpel. Omdat je het eten eerst vacuüm verpakt voor je het gaat koken, blijven de lekkere smaken en sappen in het eten zitten in plaats van in het water. De smaken die je normaal dus met het water de gootsteen in giet blijven nu in je groenten of vlees zitten, waardoor de smaak dus een stuk intenser wordt. Daarnaast is het ook nog eens een bereidingswijze waarbij je weinig hoeft te doen. Je hoeft eigenlijk alleen maar te wachten tot jouw verrukkelijke maaltijd klaar is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *